latinica  ћирилица
03/10/2024 |  22:17 ⇒ 22:24 | Autor: SRNA

Dodik: Na Laušu će biti izgrađen vrtić za 500 djece

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će u banjalučkom naselju Lauš biti izgrađen vrtić za 500 djece, te istakao da u ovom naselju dok je SNSD držao vlast u gradu izgrađeno mnogo toga, a u protekle četiri godine gotovo ništa.
SNSD tribina, Lauš - Foto: Ustupljena fotografija
SNSD tribina, LaušFoto: Ustupljena fotografija

Dodik je, nakon predizborne tribine SNSD-a na Laušu, rekao da će to biti jedan od pet vrtića koji će biti izgrađeni u Banjaluci.

On je naveo da će 1. januara iduće godine novac za izgradnju vrtića biti na računu, tako da se tome može odmah pristupiti.

- Djeca sa Lauša, njih 500 koja sada čekaju na smještaj u vrtiće, biće smještena u vrtić u narednih godinu i po do dvije, koliko je potrebno za njegovu izgradnju - rekao je Dodik.

On je istakao da je večerašnja tribina na Laušu dokazala da će kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot pobijediti na lokalnim izborima u Banjaluci, te da je SNSD vratio povjerenje naroda.

- Period kada je SNSD držao vlast u gradu ovdje je izgrađeno mnogo objekata, a sada u zadnje četiri godine gotovo ništa - rekao je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla da je Lauš pokazao da je uz SNSD i da želi da vidi Nikolu Šobota na mjestu gradonačelnika Banjaluke.

- Želimo da se razvijamo. Da Banjaluka prati politiku Republike Srpske, da bude razvijena. Ono što smo vidjeli u prethodnom periodu jesu zapuštene mjesne zajednice, mnoge netaknute akcijom ili intervencijom gradskih vlasti u prethodne četiri godine - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je potrebna pobjeda Šobota kako bi zajedno sa Banjalukom i svim drugim lokalnim zajednicama mogli da čuvaju Republiku Srpsku, da je unapređuju i razvijaju.

- Potrebno je da naša lokalna politika ide ruku pod ruku sa našom republičkom politikom - rekla je Cvijanovićeva.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da je Banjaluku potrebno vratiti na put razvoja.

- Kao i u svim ostalim mjesnim zajednicama i na Laušu je u protekle četiri godine sve stalo. Čvrstog smo opredjeljenja da nastavimo da gradimo, stvaramo, otvaramo nove vrtiće, škole i vratimo Banjaluku na put razvoja i prosperiteta - istakao je Šobot.