latinica  ћирилица
17/10/2024 |  19:22 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Nezapamćen incident u Domu zdravlja Bratunac; Na radnom mjestu pretučena doktorka (VIDEO)

Nezapamćen incident u Domu zdravlja Bratunac. Doktorku Snežanu Stojanović sinoć je na radnom mjestu pretukao pacijent. Zbog zadobijenih povreda zbrinuta je u bolnicu u Zvorniku. Pacijent koji je napalo doktorku je priveden. Zaposleni u Domu zdravlja održali su mirni protest tražeći da zdravstveni radnici dobiju status službenog lica. Ovaj napad osudili su i u Ministarstvu zdravlja, a sa doktorikom telefonom je razgvarao i predsjednik Milorad Dodik.
Protest radnika Doma zdravlja Bratunac - Foto: RTRS
Protest radnika Doma zdravlja BratunacFoto: RTRS

Za doktorku Snežanu Stojanović noćno dežurstvo postalo je prava noćna mora kada je nakon ponoći napao pacijent. U Domu zdravlja u Bratuncu u vrijeme napada, pored dva medicinska tehničara i vozača, bila su i još dva pacijenta.

Policija je odmah nakon dojave došla na lice mjesta a doktorka je zbog povreda prevezena u zvorničku bolnicu.

- Јutros u ranim jutarnjim časovima primio sam lice u jedinicu intenziovnog liječenja sa zadobijenim povredama u tuči u predjelu lica, vrata, grudng koša i abdomena. Lice je za sada stabilno i nalazi se na daljoj dijagnostici i liječenju. Zadobilo je povrede u predjelu lica sa hematomom - rekao je Milan Pavlović hirug u Opštoj bolnici Zvornik.

Napadača je policija ubrzo privela.

- O svemu navedenom je obavještn dežurni tužilac OT u BN pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta - kaže Јelena Ivanović portparol Policijske uprave Zvornik.

Ovaj napad osudio je i načelnik opštine Bratunac, koji je takođe ljekar. Navodi da incident nema političku pozadinu. Prema nezvaničnim informacijama koje je dobio pojasnio je šta se desilo.

- Radi se o napadu od strane RVI. Ne postoji ni za to opravdanje koji je amputirac i koji je tražio da dobije trodon i radi se o opiodnom analgetiku najčešće propisivanom lijeku protiv bolova u svijetu koji izaziva ovisnost i moguće je da se radilo o apstinencijalnoj krizi ali to nije opravdanje da se nasrne na bilo koga fizički - smatra Lazar Prodanović načelnik opštine Bratunac.

U znak podrške pretučenoj koleginici radnici Doma zdravlja održali su mirni protest. Očekuju brzu reakciju nadležnih i veću zaštitu na radnom mjestu.

- U našoj ustanovi nisu evidentirani ovakvi nemili događaji zato što smo se trudili da pružimo paijentima svu pomoć i neophodnu zdravstvenu zapštitu ali i da obezbijedio zaštitu naših radnika - navela je Dragica Alempić zamjenica direktora Doma zdravlja Bratunac.

Danka Mićić ljekar u Domu zdravlja Bratunac apelovala je na državne organe da zdravstvenim radnicima daju status službenog lica koje oni, kako je istakla, preko sindikata zdravstvenih radnika već odavno traže.

- Nadam se da će nakon ovoga izaći u suret po tom pitanju. Apelujem na lokalnu samoupravu da imamo obezbjeđenje 24 sata u zdravstvenoj ustanovi kako bi mogli da se zaštitimo od ovakvih napada - dodala je ona.

Sa pretučenom doktorkom telefonom je razgovarao je i predsjednik Srpske Milorad Dodik koji joj je poželio brz oporavak i rekao da će sve učiniti da se ovakve stvari nikad i nikom ne dese. Napad su osudili i u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.