latinica  ћирилица
17/10/2024 |  20:21 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

SPS: Imamo dogovor sa SNSD-om, odgovornost za formiranje većine na Stanivukoviću

Draško Stanivuković, kao izabrani gradonačelnik Banjaluke, ima obavezu da preuzme odgovornost za formiranje većine u Skupštini grada. On raspolaže svim mehanizmima potrebnim za rješavanje problema svih građana i to od njega i očekujemo, zaključeno je na proširenoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora SPS Banja Luka.
SPS - Foto: Ustupljena fotografija
SPSFoto: Ustupljena fotografija

Iz SPS-a su poručili da imaju dogovor o zajedničkom djelovanju u Banjaluci sa SNSD-om, ali su i naglasili da je ključna odgovornost za formiranje skupštinske većine na gradonačelniku.

- U svom dosadašnjem političkom djelovanju Stanivuković je kao odbornik, a zatim i kao narodni poslanik bio u opoziciji i nikada nije podržao izbor rukovodstva Skupštine grada, Narodne skupštine, Vlade, kao ni budžet ili druge važne odluke.
Zbog toga niko u njega nije upirao prstom, niti ga optuživao. Vrijeme je da preuzme potpunu političku odgovornost i da građanima ponudi rješenja za nagomilane probleme - poručeno je iz banjalučkog SPS-a.

Na proširenoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora SPS Banjaluka razgovarano je o budućim planovima ove partije, a analizirani su i rezultati Lokalnih izbora sa kojima su u SPS-u zadovoljni.

- SPS je spremna da bude u opoziciji u Banjaluci. Pozivamo gradonačelnika da preuzme odgovornost za rješavanje ključnih problema u gradu uključujući saobraćajne gužve, nedostatak mjesta u vrtićima, problem sa parkingom, prekomjernu betonizaciju i druga važna pitanja - zaključili su iz SPS-a.