latinica  ћирилица
20/10/2024 |  13:02 ⇒ 13:04 | Autor: Agencije

Nikšić: Podnijeću krivične prijave

U Konjicu je na lokalnim izborima danas glasao i premijer FBiH i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.
Nermin Nikšić - Foto: RTRS
Nermin NikšićFoto: RTRS

- Nažalost i današnji izbori, kao i oni prije dvije sedmice, odvijaju se u sjeni tragedije koja se desila na području pet opština. Iskreno ne znam šta je rukovodilo CIK da donese odluku o održavanju izbora, jer je još uvijek ogroman dio teritorije u Neretvici neprohodan, otežane su komunkacije, rješavaju se ogromne štete izazvane prirodnom katastrofom - rekao je on.

Istovremeno je iznio kritike na ponašanje Gradske izborne komisije, te najavio da će biti ispitan i uticaj CIK BiH, nakon dostavljanja izbornog materijala. Naime, sve stranke koje participiraju u opštinskom vijeću dostavile su svoje kandidate za članove biračkih odbora, a na četiri biračka mjesta nisu postavljeni članovi ili predsjednici biračkih odbora iz SDP BiH da prisustvuju primopredaji biračkih materijala, naveo je Nikšić, inače lider SDP.

Prema njegovim riječima, nakon prigovora iz gradske organizacije SDP iz GIK su se "kabadahijski ponašali i prijetili članovima biračkih odbora koji su ukazivali na nepravilnosti".

Nakon ovih događanja, Nikšić je istakao da su uputili prigovor GIK i CIK, te da će lično podnijeti i krivične prijave protiv onih koji to rade na biračkim mjestima, te članova GIK i CIK koji budu pokrivali takva ponašanja.