latinica  ћирилица
25/10/2024 |  18:45 ⇒ 18:45 | Autor: SRNA

Šulić: Dogovorena posjeta turističkih organizacija i agencija Sankt Peterburgu

Ministar trgovine i turizma Denis Šulić izjavio je Srni da je tokom dvodnevnog učešća na konferenciji o razvoju turizma u Sankt Peterburgu dogovorio da u maju naredne godine turističke organizacije i agencije posjete Sankt Peterburg radi promocije turističke ponude Srpske.
Denis Šulić - Foto: SRNA
Denis ŠulićFoto: SRNA

Šulić je istakao da je učestvujući na panelima konferencije "Uloga kreativnih industrija u društveno-privrednom razvoju turističkih teritorija" prezentovao turističku ponudu i potencijale Republike Srpske.

- Već smo ostvarili kontakte i u maju sljedeće godine možemo očekivati dolazak naših turističkih organizacija i agencija čiji će cilj biti promocija Republike Srpske na području grada i regije Sankt Peterburga - istakao je Šulić.

On je naveo da je učešće na konferenciji bila prilika za razgovore i razmjenu iskustava i sa prijateljima iz drugih regiona Ruske Federacije.

- Mnogi regioni Rusije mogu biti primjer Republici Srpskoj kako se kroz kreativan način promoviše istorijski, kulturni i vjerski turizam - naglasio je Šulić.

On je dodao da je učešće na forumu bilo odlična prilika da se čuju najbolje ruske prakse u turizmu ali i prakse predstavnika Kube, Benina i drugih prijateljskih zemalja.

- Ovo je veliko iskustvo i za mene i za Republiku Srpsku - konstatovao je Šulić.