latinica  ћирилица
26/10/2024 |  13:43 | Autor: SRNA

Јahorina: Revitalizacijom nordijskog poligona dvorišta privući nove posjetioce

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da poligon za nordijsko skijanje na Dvorištima ima potencijal i da je značaj ove lokacija veliki za dalji razvoj planine i privlačenje novih posjetilaca revitalizacijom ovog terena.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Ljevnaić je naveo da poligon na Dvorištima predstavlja neiskorišteni biser i veliki potencijal koji Јahorina mora da iskoristi jer je ovaj teren već bio u funkciji tokom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, kada je pružio izvanredne uslove za takmičenje, ali, nažalost, nakon tog događaja je ušao u fazu stagnacije.

- Nordijsko skijanje je jedan od najzahtevnijih sportova koji kombinuje izdržljivost, snagu i tehniku, a njegov razvoj na Јahorini omogućio bi proširenje naše ponude i otvaranje prema novim ciljnim grupama, uključujući rekreativce, profesionalce, pa čak i one koji bi se takmičili u biatlonu. Biatlon, koji spaja nordijsko skijanje i streljaštvo, dodatno bi doprineo jedinstvenosti ove lokacije, jer je to sport koji zahteva neverovatnu koncentraciju i fizičku spremnost - istakao je Ljevnaić.

On kaže da Јahorina već ima sve preduslove da se pozicionira kao vrhunska destinacija za zimske sportove, a revitalizacija i unapređenje nordijskog borilišta na Dvorištima bila bi značajan korak u tom pravcu, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Јahorina".

Prema njegovim riječima, osim što bi privukla nove posjetioce, ova nadogradnja bi osnažila potražnju za nordijskim skijanjem, ne samo u regionu već i šire.

- Dvorišta, sa svojim prirodnim lepotama, izuzetnim klimatskim uslovima i savršenim terenima za nordijsko skijanje, zaslužuju da budu u potpunosti iskorištena. Ova investicija bila bi ključna za dalji razvoj Јahorine i podizanje naše ponude na viši nivo, pružajući istovremeno mogućnosti za organizovanje međunarodnih takmičenja, ali i za razvoj rekreativnog turizma - rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je poručio da će Olimpijski centar "Јahorina" nastaviti da ulaže napore u modernizaciju infrastrukture i širenje ponude kako bi iskoristili sve potencijale koje ova planina pruža.