latinica  ћирилица
29/08/2016 |  12:48 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Gradonačelnik Ljubljane podržao kandidaturu Igora Radojičića (VIDEO)

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Јanković, podržao je kandidaturu Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke.
Igor Radojičić sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Јankovićem - Foto: RTRS
Igor Radojičić sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom ЈankovićemFoto: RTRS

Јanković je rekao da je svojim iskustvom iz tri mandata u funkciji gradonačelnika Ljubljane spreman pomoći Radojičiću i kasnije, ukoliko bude izabran za gradonačelnika. On je naglasio da mnoga iskustva Ljubljane mogu biti od koristi za Banjaluku. 

Banjaluka svoju šansu treba da traži u projektima Evropske unije čiji su nosioci gradovi, a ne države, poručio je gradonačelnik Ljubljane, Igoru Radojičiću. Kandidatu za gradonačelnika Banjaluke ponudio je saradnju i rekao da će mu Ljubljana uvijek držati otvorena vrata.

- Prvo je potreban autoput preko Save. Јa ću Igora odvesti do komesara EU i mislim da je prilika za Banjaluku u takvim projektima - rekao je Јanković.

Međutim i gradonačelnik grada koji je najviše napredovao po kvalitetu života kaže da se iznenadio pojedinim detaljima u Banjaluci, čistoćom, količinom zelenila i činjenicom da na trotoarima nema automobila. Ono što Banjaluci treba su, kaže, investicije.

- Mi sad imamo sreću da imamo pola milijarde investicija. Ali znate, mi smo primjera radi sa Ikeom pregovarali osam godina - rekao je janković.

Ljubljana je izuzetno uređen grad od koga se može puno naučiti - rekao je Igor Radojičić, a planira iskoristiti poslovne kontakte koje je ostvario saradnjom sa slovenačkom prijestonicom.

- Slaćemo ljude po savjete. Јa planiram uvesti i arhitektu za pejzaž i komunalni holding - rekao je Radojičić.

Radojičić i Јanković saglasili su se i da je za gradonačelnika Banjaluke potrebno da u svom radu ima podršku skupštinekse većine.