latinica  ћирилица
29/08/2016 |  16:02 ⇒ 18:58 | Autor: RTRS

Pale: Izgradnja tržnice neispunjeno predizborno obećanje? (VIDEO)

U Palama je počela izgradnja tržnice, za koju aktuelno rukovodstvo predvođeno načelnikom Miodragom Kovačevićem, tvrdi da je primjer privatno-javnog partnerstva.
Pale, maketa pijace - Foto: RTRS
Pale, maketa pijaceFoto: RTRS

Međutim, iz opštinskog SNSD-a kažu da ovaj projekat nije rezultat javno-privatnog partnerstva. Iz opštine Pale najavljuju brojne projekte, dok sa druge strane iz opštinskog SNSD-a kažu da je ovaj projekat bio predizborno obećanje koje još nije ispunjeno.

Kovačević najavljuje da će tokom septembra realizovati 20 infrastrukturnih i drugih projekata vrijednosti više od pola miliona KM.

Iz OO SNSD-a Pale tvrde da su vlasti opštine Pale za pune četiri godine vlasti uložili samo u izgradnju pijace i to 30.000 KM i izražavaju sumnju da za jedan mjesec mogu ispuniti predizborna obećanja data prije četiri godine.

Na lokaciji starog hotela srušenog prije godinu danas je počela gradnja tržnice. Investicija iznosi 2,5 miliona KM, a osim 84 tezge i 30 rashladnih, predviđeno je i 11 poslovnih prostora, supermarket, restoran.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević kaže da će nova gradska pijaca biti jedna od najsavremenijih i najvećih u istočnom dijelu Srpske.

- Događaj demantuje priče koje nisu koristile Paljanima, jer neozbiljnim izjavama mogu otjerati investitore - kaže Kovačević.

Investitor Stevo Lonco kaže da će dio zelene pijace biti završen od 10 do 15. decembra.

Pozdravljajući početak izgradnje pijace i namjeru investitora iz OO SNSD-a Pale navode da je to prije četiri godine bilo jedno od najvažnijih predizbornih obećanja koje, kao i brojna druga, nije ispunjeno.

- Imamo četiri godine vakuma bez ulaganja, a onda u posljednjem mjesecu isteka mandata imamo 13 kapitalnih projekata, koje započinjemo svjesni da ih nećemo moći završiti. To je vrijeđanje inteligencije Paljana - ističe Damjan Škipina, šef odborničkog kluba SNSD u SO Pale.

Kovačević je danas obišao i paljansko obdanište "Buba Mara", u čiju obnovu između ostalih investira američka ambasada, i dvorište OŠ Pale, u kojem su izgrađene nove pješačke staze sredstvima Vorld Vižn-a.