latinica  ћирилица
07/12/2016 |  12:19 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Učenici zvorničkog Tehničko-školskog centra ostvarili veliki uspjeh (VIDEO)

Učenici zvorničkog Tehničko-školskog centra ostvarili su veliki uspjeh, osvojivši prvo mjesto u kategoriji "Energetska efikasnost i primjena led tehnologija" na Festivalu obnovljivih izvora energije srednjih škola u BiH, koji je održan u Tuzli, a na kojem su nastupile 22 najbolje ekipe iz šest gradova BiH.
Zvornik - učenici - Foto: RTRS
Zvornik - učeniciFoto: RTRS

Pobjednički tim činili su učenici Mihajlo Petrović, Dragana Mitrović, Una Gajić i mentor magistar Milan Todorović. 

Zvornički učenici su na takmičenju predstavili informacioni led displej koji pokazuje tačnu temperaturu, vrijeme, kao i koncentraciju ugljen monoksida, a svojim znanjem i vještinom prezentacije oduševili su žiri.

- Mi smo zadovoljni takmičenjem, organizacija je bila dobra, na zavidnom nivou. Potrudili smo se, nije da nismo očekivali to prvo mjesto, svi smo se borili za to, na našu sreću nama je pripalo, kaže učenik Mihajlo Petrović.

Ostvareni rezultat veliki je motiv za nastavak školovanja i nagrada za uloženi trud.

- Pripremali smo se oko dva mjeseca, ovo je veliko iskustvo za nas i mislim da će nam biti od velike koristi u budućnosti, posebno ako upišemo neki tehnički fakultet, ističe učenica Dragana Mitrović.

Osim pobjedničke, odličan uspjeh ostvarile su još dvije ekipe ove škole u kategorijama "Poređenje energetske efikasnosti različitih vrsta sijalica" i "Piko hidroelektrana za snabdijevanje električnom energijom energetski efikasne vikendice".

- Rezultat ne može doći bez velikog zalaganja i rada. Meni je drago da je to još jedan pokazatelj da se ovdje ozbiljno i kvalitetno radi sa učenicima, poručio je Goran Grujić, direktor Tehničko školskog centra Zvornik:

Zvornički srednjoškolci su na najbolji mogući način predstavili svoju školu i svoj Grad u Tuzli, ali i stekli značajna saznanja o mogućnostima eksploatacije obnovljivih izvora energije.