latinica  ћирилица
18/08/2017 |  13:02 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Akcija "Povratnik"- Pritvor za trojicu

Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH zahtjev za određivanje pritvora za Aleksu i Petra Krndiju, te Vojislava Žugića, koji su uhapšeni u okviru akcije kodnog naziva "Povratnik", sprovedene sa ciljem suzbijanja prometa droge.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: Screenshot
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: Screenshot

Mjera pritvora biće predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovo počiniti krivično djelo ili završiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji sprovedenoj po nalogu Tužilaštva BiH, koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i neovlašteni promet droge.

Osumnjičeni su pod istragom jer su, kao organizovana kriminalna grupa, učestvovali u međunarodnom krijumčarenju droge koja je najčešće iz Srbije krijumčarena na područje BiH, odnosno Brčko distrikta.

U okviru akcije "Povratnik", koju su pripadnici SIPA sproveli 16. avgusta na području Brčkog i Tuzle, uhapšeno je šest lica.

Pronađeno je i privremeno oduzeto oko 600 grama heroina, oko 100 grama marihuane, nekoliko tableta ekstazija, digitalna vaga, folije i selotejp trake korištene za pakovanje droge.

Na pretresenim lokacijama pronađeni su jedno vatreno oružje bez dozvole sa municijom, laptopi, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, uređaji za čuvanje podataka, određeni dokumenti, bilješke i rokovnici, te određena količina zlata i novac u ukupnom iznosu od oko 30.000 KM.

Izvor: SRNA