latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:53 | Autor: RTRS

Spriječen pokušaj krijumčarenja Јermena i nelegalan ulazak 10 stranaca

Službenici Granične policije Hum spriječili su krijumčarenje troje državljana Јermenije iz Crne Gore u BiH, kao i nelegalan ulazak 10 stranih državljana.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su Јermeni otkriveni juče na području Čajniča graničnom kontrolom automobila marke "BMV" registarskih oznaka BiH kojim je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali H.D.

Daljim radom došlo se do saznanja da se u vezu sa ovim krijumčarenjem dovode državljanin BiH B.G. i državljanin Albanije čiji su inicijali A.L.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, ova lica uhapšena su sumnje da su počinila krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Državljani Јermenije su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima, a u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Granične policije BiH juče su u ilegalnom prelasku granice spriječili 10 stranih državljana.

U graničnom pojasu na području Trebinja otkriveno je sedam ilegalnih migranata bez ličnih dokumenata koji su na teritoriju BiH stigli iz Crne Gore. U razgovoru sa službenicima Granične policije Trebinje izjavili su da dolaze iz Alžira.

Istog dana u graničnom pojasu na području Bihaća pripadnici Granične policije Izačić, prilikom kontrole autobusa, u ilegalnom prelasku granice spriječili su trojicu državljana Iraka.

U skladu sa Zakonom o strancima, ilegalni migranti su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Iz Granične policije BiH dodaju da su njeni službenici na Aerodromu Tuzla, na letu za Bazel, danas spriječili pokušaj nezakonitog prenosa 17.970 evra, 2.040 švajcarskih franaka i 400 KM.

Novac je otkriven prilikom takozvane KDZ kontrole državljanina BiH čiji su inicijali E.Č. koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prenos novca preko granice BiH. Ovo lice i novac predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Službenici Јedinice Granične policije Gorica danas su uhapsili lice čiji su inicijali D.Č. jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela krijumčarenje ljudi.

Ovo lice, koje ima državljanstvo BiH i Hrvatske, kontrolisano je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Osoje i biće predato nadležnoj službi.

Službenici Granične policije Gradiška uhapsili su danas muškarca čiji su inicijali A.K. nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krađe.

Dan ranije, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača uhapšen je muškarac čiji su inicijali S.M. jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela pronevjera.

Pripadnici Granične policije Bijeljina predali su ovog državljanina BiH pripadnicima bijeljinske Sudske policije.

Izvor: SRNA