latinica  ћирилица
21/02/2018 |  12:40 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Crnadak: MIP BiH ne radi protiv interesa Republike Srpske

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da Ministarstvo inostranih poslova /MIP/ BiH ne radi protiv interesa Republike Srpske i apelovao da političari budu odgovorni prema javnosti i vode normalnu političku borbu.
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak - Foto: SRNA
Ministar inostranih poslova BiH Igor CrnadakFoto: SRNA

Crnadak je, na današnjeoj konferenciji za novinre u Sarajevu po povratku iz Katara, naglasio da je broj Srba u MIP-u BiH i na rukovodećim mjestima i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima /DKP/ koje im pripadaju mnogo veći od kada je stupio na dužnost ministra, te naveo da je lično u Banjaluci organizovao nekoliko velikih međunarodnih događaja, a da SNSD prethodno nije nijedan. On tvrdi da nije zaposlio brata svog šefa kabineta u Ambasadi u Kanadi i da je riječ o osobi koja radi u MIP-u već 12 godina.

Komentarišući zaključke Privremene istražne komisije Doma naroda parlamenta BiH za pribavljanje informacija o spoljnopolitičkom statusu BiH, Crnadak je najavio da će MIP iduće sedmice toj komisiji uputiti određene odgovore, odnosno komentare.

Osvrćući se na izjave koje je prethodnih dana o njegovom i radu MIP-a BiH dala predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, Crnadak je rekao da su oboje na odgovornim pozicijama i da treba da pokažu više odgovornosti prema javnosti. On ističe da treba voditi normalnu političku borbu, jer ono što će se desiti u oktobru jesu izbori, a ne borba na život ili smrt.

Crnadak nije dozvolio da mu novinari postavljaju pitanja, pravdajući se činjenicom da je tri dana bio službeno odsutan iz BiH.

Izvor: SRNA