latinica  ћирилица
21/02/2018 |  15:04 | Autor: RTRS

Podvale i manipulacije Srbima u Federaciji

Predsjednik Koordinacije srpskih organizacija u Mostaru Dušan Golo kaže da su mostarski Srbi ogorčeni zbog stalnih podvala i manipulacija koje pojedine stranke čine Srbima u FBiH, a najsvježiji primjer za to je usvajanje inicijative poslanika u Predstavničkom domu PS BiH Denisa Bećirovića koja predstavlja obično politikanstvo.
Dušan Golo - Foto: RTRS
Dušan GoloFoto: RTRS

- Inicijativa koju je poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović pokrenuo zbog nekonstitutivnosti Srba u četiri kantona u FBiH je obično politikantstvo. I laiku je jasno da parlament BiH nema nikakvu nadležnost kada je riječ o konstitutivnosti naroda u kantonima i Federaciji BiH. Onaj ko bi trebalo da se bavi tom činjenicom je federalni parlament - kaže Golo.

On napominje da SDP ima većinu u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH, te pita zašto nisu pokrenuli pitanje nekonstitutivnosti Srba.

- Ovo su obične političke igre u koje se pokušavaju uvući i predstavnici srpskog naroda, da se Srbi u FBiH nađu između čekića i nakovnja i da budu najveća žrtva u postizanju političkih poena nekih stranaka - rekao je Golo.

Upozorava da oni koji rade ove stvari ne misle dobro srpskom narodu.

- Koliko oni misle dobro srpskom narodu najbolje se vidi kada su konkretne stvari u pitanju. Pa tako kada se usvajao budžet grada Mostara i budžet HeNK, svi oni koji su pričali o srpskoj konstitutivnosti okrenuli su ploču i glasali protiv te konstitutivnosti - navodi Golo.

On kaže da se Srba sjete samo kada treba ubrati jeftine političke poene.

- Nismo ni mi toliko naivni i nepismeni da nasjedamo na te igre. Ovakav stav kada je riječ o toj inicijativi podržavaju jednoglasno svi članovi Koordinacije u kojoj su i političke stranke - ističe Golo.

Izvor: SRNA