latinica  ћирилица
01/07/2024 |  12:53 ⇒ 13:47 | Autor: SRNA

Posebna sjednica NSRS o regulisanju odnosa Srpske i fbih odmah nakon redovne

Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Srpske i Federacije BiH /FBiH/ u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima, prijedlog narodnih poslanika, biće razmatrana na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana nakon redovne, odlučio je danas Kolegijum parlamenta Srpske.
Kolegijum NSRS - Foto: Ustupljena fotografija
Kolegijum NSRSFoto: Ustupljena fotografija

Na redovnoj 10. sjednici, koja će početi sutra, biće razmatrano 20 tačaka, a predloženi dnevni red dopunjen je na zahtjev Vlade Republike Srpske sa tri tačke: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske, i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu, sve po hitnom postupku.

O te tri tačke vodiće se objedinjena rasprava, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Kolegijum je prihvatio prijedlog predsjednika Narodne skupštine Srpske Nenada Stevandića da i Svečana sjednica Narodne skupštine Srpske na kojoj će se obratiti predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Ane Brnabić bude održana u utorak, 9. jula, a da se po njenom okončanju nastavi Deseta redovna sjednica.