latinica  ћирилица
03/07/2024 |  14:43 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

Petrović: Vukanović potvrdio da je srpski razjedinitelj

Potpredsjednik SNSD-a Luka Petrović istakao je da je Nebojša Vukanović istinski srpski razjedinitelj, što je, kako kaže, potvrdio ko zna koliko puta u svojoj bijednoj političkoj karijeri, i kao takav ostaće obilježen i upamćen kao vječna sramota za Hercegovinu i hrabri hercegovački narod.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

- Očigledno je da je Vukanović identifikovan kao "korisni idiot" od stranaca, bošnjačkih političara i medija, što je pokazao i juče svojim sramnim istupima u Narodnoj skupštini Republike Srpske - naglasio je Petrović u izjavi za Srnu.

On je rekao da je Vukanović po ko zna koji put izdao srpstvo, Hercegovinu i Republiku Srpsku za šaku dolara.

- To je sramota koju Hercegovina i njen narod nikada ne mogu i neće zaboraviti. Hercegovci su poznati kao velike patriote i danas mogu samo da osjećaju gorčinu i da se stide što imaju takvog predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske kao što je Vukanović, koji je svim srbomrscima od koristi, a u finansijskom smislu sebi najviše, jer je prodao i srpstvo i dušu đavolu, kolonijalistima srpskog naroda i rušiteljima Republike Srpske - istakao je Petrović.

Dodavši da Vukanović nije od koristi ni od pomoći nikome od srpskog naroda, jer je štetočina i rušitelj svega dobrog i vrijednog, Petrović je upitao Vukanovića kako će sutra kao najveći izdajnik i prodana duša, kome su lični interesi iznad patriotskih i nacionalnih, proći ulicama Trebinja.

- Da li će te biti sramota pogledati u lica roditelja poginulih srpskih boraca, majki u crnim maramama, sestara, braće, djece!? Kako ćeš proći pored vojničkog groblja gdje su sahranjeni najhrabriji među nama!? Kako ćeš, razjedinitelju i sramoto srpskog naroda, živjeti sa spoznajom da si najveći srpski razjedinitelj i da nisi glasao za svesrpsku deklaraciju!? Bojiš li se Boga!? - upitao je Petrović.