latinica  ћирилица
03/07/2024 |  14:18 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Dejanović: Putokaz ka produbljivanju odnosa i jačanju zajedništva

Ministarka prosvete Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je danas u Banjaluci da su sva dosadašnja akta koja su usvojile i Republika Srpska i Republika Srbija putokaz ka produbljivanju odnosa, njegovanju zajedništva i činjenici da Drina spaja, te istakla da će i Skupština Srbije imati na dnevnom redu Deklaraciju sa Svesrpskog sabora, koju je podržala Narodna skupština Srpske.
Slavica Đukić Dejanović (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Slavica Đukić Dejanović (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Naravno da će Narodna skupština imati na dnevnom redu ovu deklaraciju u Srbiji takođe. Ona je stavila već na papir nešto što je potreba građana sa jedne i druge strane Drine - rekla je Dejanovićeva, komentarišući usvajanje Deklaracije sa Svesrpskog sabora u Narodnoj skupštini Srpske.

Dejanovićeva, koja je danas u Banjaluci razgovarala sa ministarkom prosvjete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, istakla je da je obrazovanje najznačajnija oblast saradnje Srpske i Srbije i navela da je na sastanku predloženo da 15. septembar bude prvi dan za razmjenu posjeta nastavnika i učenika.

- Јedni kod drugih će boraviti i osjetiti ono pravo gostoprimstvo koje se osjeća kada najbliži rođak odlazi kod drugog - rekla je Dejanovićeva.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i zaključke u vezi sa ovim dokumentom sa Svesrpskog sabora u Beogradu.