latinica  ћирилица
01/07/2024 |  13:12 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Stevandić: Cilj je napraviti podjele u Srpskoj, to je najbolji način za međusrpske sukobe (VIDEO)

Cilj je da se napravi podjela u Republici Srpskoj, da imate jednu vlast na nivou BiH, drugu na nivou Srpske i to je najbolji način za međusrpske sukobe, rekao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić, komentarišući žrijebanje u CIK-u, gdje je mandat dobio PDP kandidat Nenad Vuković.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- To se već jednom desilo i tada je Republika Srpska najviše nazadovala. Tada je napravila najmanje autoputeva, najmanje bolnica, najmanje infrastrukturnih projekata. U momentu kada nismo imali taj dualizam, napravljeno je najviše bolnica, puteva, značjanih infrastrukturnih projekata - naglasio je Stevandić.

On je podvukao da je to način da se najviše ukoči Republika Srpska praveći jednu vlast.

- Јasno nam je ko je kreator ovoga i da oni koji nisu mogli ni na koji način da nas blokiraju da zastupamo jedninstvenu sprsku politiku u Banjaluci i Sarajevu, oni sada pokušavaju da na tom jednom dijelu političke linije naprave lakši napad na Srpsku. Najlakše je Srpsku napasi preko vlastitih kadrova - istakao je Stevandić.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH danas je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.