latinica  ћирилица
02/07/2024 |  16:32 | Autor: RTRS

SPS GrO Banjaluka oštro kritikuje Gradsku upravu

Odbornik SPS u Skupštini grada Banjaluka, Dragan Strika, oštro je reagovao na izjavu Bojana Kresojevića, člana Gradskog odbora PDP Banjaluka, u kojoj je Kresojević naveo kako je gradonačelnik poslušao građane i odlučio odustati od izgradnje zgrade na Kupusištu.
Dragan Strika - Foto: Ustupljena fotografija
Dragan StrikaFoto: Ustupljena fotografija

Strika je istakao da ovakva izjava vrijeđa inteligenciju svakog normalnog čovjeka.

- Već po nepisanom pravilu, kada Stanivuković treba svoje poraze da predstavi kao pobjedu i kao neko dobro djelo, za tu potrebu mu služi Bojan Kresojević - izjavio je Strika.

Nagli zaokret Stanivukovića, dodaje Strika, po pitanju izgradnje vrtića, odnosno kako je ranije predvidio gradonačelnik, izgradnje zgrade na Kupusištu, najbolje oslikava njegovu jeftinu i potcjenjivačku igru sa građanima Banjaluke.

Strika je dodao da se odluke gradonačelnika mijenjaju samo onako kako mu pokaže "digitron".

- S obzirom na to da je godina izbora, Stanivuković je novčanice zamijenio sa imenima i prezimenima ljudi, odnosno potencijalnim glasovima.

Ističe da građani to i prepoznaju.

- Јer ne kaže se džaba u našem narodu "svakog čuda tri dana dosta", pa tako i Stanivukovićevih rijalitija - zaključio je Strika.

Socijalistička partija Srpske GrO Banjaluka podsjeća javnost i argumentovano pokazuje dokumentima ko je nosilac izrade plana, ko je ugovorio i izabrao projektantsku kuću, i ko je tražio da se umjesto škole ucrta neboder – to je Gradska Uprava i nadležno odjeljenje za prostorno uređenje.

SPS Banjaluka ponovo poziva sve šefove odborničkih klubova u Skupštini grada da potpišu zajedničku izjavu prema kojoj će se svi bitni regulacioni planovi donositi isključivo uz saradnju i dogovor sa građanima i sa strukom do usvajanja Urbanističkog plana.

- Što se tiče Kresojevićevih hvalospjeva na račun izgradnje novih parkova i zelenih površina, dovoljno je samo pogledati na zelenu površinu kod Ekvatora. U tu zelenu površinu do sada je najviše uloženo željeza i betona - zaključio je Strika.