latinica  ћирилица
02/07/2024 |  19:04 ⇒ 19:21 | Autor: SRNA

Aulić: Helićeva bi mogla za promjenu pričati o velikobošnjačkoj politici koju promoviše

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić izjavio je za Srnu da mirno razdruživanje znači mirnu reafirmaciju nadležnosti.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

- Svaki stanovnik BiH ima pravo da ga niko ne maltretira, već da konzumira svoja ustavna prava u skladu sa onim što je taj ustav propisao - istakao je Aulić.

Reagujući na izjavu člana Doma lordova Velike Britanije Arminke Helić, koja smatra da je dokument o mirnom razdruživanju, kako kaže, "ažuriranje nefariozne šeme devedesetih za stvaranje 'Velike Srbije', sada nazvane 'Srpski svijet'", Aulić je istakao da Helićeva očito nastavlja praksu izvrtanja činjenica.

- Sakrivena i ušuškana u britanske institucije navodno vodi računa o svim građanima BiH, a u suštini ona je bila i ostala tek bošnjački lobista koji smatra da BiH pripada samo Bošnjacima. Njena navodna briga za sve stanovnike BiH je jeftina kamuflaža, jer je poznata po širenju laži o velikoj Srbiji - naglasio je Aulić.

On je poručio da bi Helićeva mogla za promjenu pričati o velikobošnjačkoj politici koju promoviše zajedno sa Britancima, a na štetu same BiH.