latinica  ћирилица
03/07/2024 |  13:37 | Autor: SRNA

Mihajilica: Opozicija izlazi sa jednim kandidatom za načelnika

Opozicija u Novom Gradu će na lokalne izbore izaći sa zajedničkim kandidatom za načelnika - Dušanom Gašićem koji je šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini opštine i zajedničkom listom za Skupštinu opštine pod nazivom "Ujedinjena opozicija PDP-SDS", izjavio je povjerenik Opštinskog odbora PDP-a Milanko Mihajilica.
Milanko Mihajilica - Foto: RTRS
Milanko MihajilicaFoto: RTRS

Mihajilica je naveo da će nosilac liste "Ujedinjena opozicija PDP-SDS" biti Mladen Šumar iz SDS-a, saopšteno je iz PDP-a.

On je odbacio, kako je naveo, grube laži i insinuacije izrečene na njegov račun u kontekstu odustajanja dosadašnjeg predsjednika OO PDP-a Novi Grad Aleksandra Јankovića od načelničke kandidature.

Mihajilica je istakao da su se i rukovodstvo stranke, kao i on lično iskreno zalagali za Јankovićevu kandidatutu, ali ju je taj kandidat odbio, budući da je još u martu izgubio podršku cijele opozicije.

Predsjedništvo PDP-a raspustilo je Opštinski odbor stranke u Novom Gradu i imenovalo Mihajilicu za povjerenika.

Obrazloženo je da je odluka donesena "zbog poremećaja u funkcionisanju Opštinskog odbora" s obzirom na turbulencije koje traju duži period, a nakon eskalacije i dubokih podjela, te Јankovićevog odbijanja kompromisnih rješenja i odustajanja od kandidature.

Navedeno je da su za odluku glasali svi članovi Predsjedništva PDP-a, uz uzdržan glas predsjednika stranke Branislava Borenovića.