latinica  ћирилица
04/07/2024 |  14:30 ⇒ 16:04 | Autor: banjaluka.net

Novaković Bursać: CIK se toliko umrljao jedući nešto što se ne jede, pa sad barem neka ne hvale kuvara

Centralna izborna komisija se toliko umrljala jedući nešto što se ne jede, pa mislim da bi bilo pristojno barem da se ne pozivaju na zakon, odnosno da ne hvale kuvara, rekla je delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Snježana Novaković Bursać za banjaluka.net komentarišući današnju odluku CIK BiH kojom se mandat dodjeljuje Nenadu Vukoviću.
Snježana Novaković Bursać - Foto: SRNA
Snježana Novaković BursaćFoto: SRNA

- Pročitala sam izjavu predsjednice CIK-a Irene Hadžiabdić i imam neuobičajen komentar, jer se uvijek trudim biti pristojna. Ali CIK je toliko umrljan u svoje nelegalne radnje, da je pozivanje na zakon u slučaju prestanka mog mandata zaista "hvaljenje kuvara" - navela je ona. 

Podsjećamo, Centralna izborna komisija danas je donijela odluku u kojoj navode da mandat Snježane Novaković Bursać prestaje po sili zakona, a isti se dodjeljuje Nenadu Vukoviću.

Međutim, da bi Vuković preuzeo mandat, neophodno je da se održi redovna sjednica Doma naroda, a to može zavisiti i od SNSD-a.

Naime, za kvorum je potrebno da prisustvuju tri delegata iz svakog naroda, a kako SNSD ima tri delegata, oni mogu blokirati održavanje redovne sjednice.