latinica  ћирилица
04/07/2024 |  16:46 ⇒ 18:58 | Autor: RTRS

Košarac posjetio Dragu Rupara, srpskog povratnika kojem je zapaljen automobil (VIDEO)

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac posjetio je danas Dragu Rupara, srpskog povratnika u Mostar kome je prije 20 dana zapaljen automobil u dvorištu.
Staša Košarac i Drago Rupar - Foto: RTRS
Staša Košarac i Drago RuparFoto: RTRS

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da očekuje od svih nivoa vlasti da se uključe kako bi bili procesuirani oni koji su zapalili automobil srpskog povratnika u Mostar Drage Rupara.

Košarac je danas posjetio Rupara, kojem je sredinom prošlog mjeseca u mostarskom naselju Hodbina, ispred porodične kuće, zapaljen automobil i tom prilikom dao mu podršku, kao i svim povratnicima u Mostaru.

Sa Košarcem je srpskog povratnika posjetio i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, koji je rekao da nikome od Srba u Mostaru nije lako kada se ovakve stvari događaju.

- Ovakve stvari nas još više učvršćuju da ostanemo ovdje, na svojoj zemlji i da budemo stub podrške jedni drugima. Kao što smo mi podrška jedni drugima ovdje, ova posjeta pokazuje da se institucije iz Srpske u kontinuitetu zalažu i pomažu da Srbi u Mostaru i Federaciji pokušaju da se vrate normalnom životu, ostanu i zadrže svoje viševjekovna ognjišta - rekao je Milivojević.

Drago Rupar je zahvalio Košarcu i svim zvaničnima koji su ga posjetili i podržali.

Rupar je rekao da je kod njega dolazila policija, da su ga ispitivali, ali da ne može sa sigurnošću reći ko mu je ovo uradio.

Podsjećamo, povratniku u mostarsko naselje Hodbina Dragi Ruparu u noći sa 13. na 14. jun ispred porodične kuće zapaljen je automobil.

- Osjetio sam miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil "kadet". Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. Policija je dolazila, napravili su uviđaj. U šoku sam, nemam riječi. Ne osjećam se bezbjedno. Živim ovdje sa bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto - rekao je tada Rupar.

Požar na automobilu povratnika Drage Rupara u mostarskom naselju Hodbina je podmetnut, rekao je ranije zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević.

Milivojević je rekao da je Policijska stanica Јug predala predmet Odjeljenju kriminalističke policije koje vodi istragu.

- Istraga traje, čim bude rezultata obavijestićemo javnost - naveo je Milivojević.