latinica  ћирилица
04/07/2024 |  20:43 | Autor: SRNA

Apelacioni sud odbacio žalbe Srba uhapšenih zbog Banjske

Apelacioni sud samoproglašenog Kosova odbio je žalbe trojice Srba uhapšenih zbog incidenta u Banjskoj i potvrdio rješenje Osnovnog suda u Prištini o produženju pritvora.
Priština (Foto:  TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Priština (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Osumnjičeni Vladimir Tolić, Blagoje Spasojević i Dušan Maksimović uhapšeni su nakon sukoba u Banjskoj, a u pritvoru su od 26. septembra prošle godine.

Advokat Miloš Delević, branilac uhapšenog Vladimira Tolića, rekao je da još nije dobio odluku suda, ali da ga ona ne iznenađuje, jer je cilj da sva trojica ostanu u pritvoru do podizanja optužnice.

- Ako je odluka objavljena na sajtu suda, to je činjenična stvar i verovatno ćemo je sutra dobiti na mejl kao branioci. To je formalnost. Mene kao advokata, takva odluka uopšte ne iznenađuje, ona je očekivana - rekao je Delević za "Kosovo onlajn".

Apelacioni sud samoproglašenog Kosova odbio je danas žalbe branilaca sa obrazloženjem da su neosnovane, uz ocjenu da "postoji rizik da će osumnjičeni ponoviti krivična djela, počiniti druga, uticati na svjedoke ili napustiti Kosovo".

Osim toga, potvrđeno je rješenje Osnovnog suda u Prištini od 21. juna kojim je trojici Srba pritvor produžen za dva mjeseca zbog sumnje da su "počinili teška krivična djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova" i "teroristički akt".