latinica  ћирилица
04/07/2024 |  22:16 ⇒ 22:26 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Uvijek odgovorim na Putinov poziv za razgovor, kao i on na moj

Kad god je predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsjednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Ovako je predsednik Srbije demantovao medijske spekulacije da ruski predsjednik Vladimir Putin nije htio da mu se javi i da je zamjenik ruskog šefa diplomatije Aleksandar Gruško, koji je nedavno boravio u Srbiji, brzo napustio Srbiju.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž. Želim da obavijestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom Federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrijednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći rusofili. Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsjednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli - napisao je Vučić na društvenim mrežama.