latinica  ћирилица
05/07/2024 |  09:09 ⇒ 09:11 | Autor: SRNA

Goganović: Ostavka ratnohuškačkog ministra Heleza - najbolji penicilin za stabilnost BiH

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović istakao je da je najbolji penicilin za mir i stabilnost u BiH da ratohušački ministar odbrane Zukan Helez podnese ostavku.
Aleksandar Goganović - Foto: Ustupljena fotografija
Aleksandar GoganovićFoto: Ustupljena fotografija

- Žalosno je po građane i opasno po BiH kada se nalazimo u situaciji da ministar odbrane konstantno širi ratnohuškačku politiku i javno pokazuje mržnju prema Republici Srpskoj i srpskom narodu. Ne mora Helez voljeti Srpsku kao što je volim ja, ali treba da je uvažava i poštuje - naglasio je Goganović, komentarišući snimak drona koji je objavio Helez, uz poruku "najbolji penicilin za `razdruživanje`, a pri tom domaće".

Goganović je naveo da u sistemu odbrane jednu trećinu popunjavaju pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda koji su u velikom procentu iz Republike Srpske i koji se ne osjećaju ugodno slušajući konstantne napade Heleza na Srpsku.

- Za godinu i po našega mandata Helez nije uspio da shvati jedno - da on nije ministar odbrane Federacije BiH, nego se nalazi na čelu zajedničkih Oružanih snaga BiH - naveo je Goganović.

Osvrnuvši se na Helezovu izjavu o proizvodnji dronova u BiH, Goganović je podsjetio da Ministarstvo odbrane nema nadležnost nad namjenskom industrijom, jer ta nadležnost pripada entitetskim ministarstvima.

- Dok se kolega Helez slika sa dronovima i puškama, upućujući pri tom poruke koje su opasne i neprikladne uz funkciju koju obavlja, vojnici, podoficiri i oficiri nemaju osnovne uslove za život i rad na vojnim lokacijama, ishrana nije adekvatna, objekti nam se urušavaju i prokišnjavaju, a nove uniforme nisu dobili godinama. Nažalost, za ove stvarne probleme kolega Helez nema vremena, jer se slika sa dronovima i puškama, šalje ratnohuškačke poruke i na taj način širi strah i paniku među građanima BiH - ukazao je Goganović.