latinica  ћирилица
05/07/2024 |  14:15 ⇒ 14:55 | Autor: RTRS

Nezavisni odbor predložio Kostreševića za direktora Policije

Nezavisni odbor za izbor direktora Policije Republike Srpske predložio je danas Vladi Srpske da na ovu funkciju imenuje Sinišu Kostreševića.
Sjednica Nezavisnog odbora - Foto: RTRS
Sjednica Nezavisnog odboraFoto: RTRS

Članovi Odbora prethodno su se upoznali sa dopisom ministra unutrašnjih poslova Srpske Siniše Karana u kojem je dato pozitivno mišljenje o Kostreševiću kao odabranom kandidatu Nezavisnog odbora za direktora Policije Republike Srpske.

S tim u vezi, a u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, Nezavisni odbor je uputio prijedlog Vladi Srpske da kandidata Sinišu Kostreševića imenuje za direktora Policije na period od četiri godine, navodi se u saopštenju.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Nezavisnog odbora Gojko Pavlović.

Prema Zakonu o policiji i unutrašnjim poslovima, Nezavisni odbor organizuje i rukovodi procesom izbora, imenovanja i razrješenja direktora i zamjenika direktora Policije Republike Srpske, na način dostupan javnosti.

Direktora i zamjenika direktora imenuje Vlada Republike Srpske na period od četiri godine, na prijedlog Nezavisnog odbora, po sprovedenom konkursu, sa mogućnošću ponovnog izbora.