latinica  ћирилица
05/07/2024 |  15:09 ⇒ 15:10 | Autor: RTRS

Dodik: Ekonomska situacija u Srpskoj stabilna (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ekonomska situacija u Srpskoj stabilna i da Republika izvršava sve svoje obaveze.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Republika Srpska je prošla kroz juni koji se najavljivao od nekih kao neki "Dan D". To uopšte nije bio "Dan D" za Republiku Srpsku, kao što se vidi mi smo izmirili sve obaveze bez zastoja - izjavio je Dodik nakon sjednice Predsjedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a.

Dodik je istakao da je Republika Srpska finansijski sposobna, kao i da ima najveći broj zaposlenih i prosječnu platu veću od 1.400 KM, što pokazuje da Srpska i dalje raste.

Dodik je istakao da je SNSD tim koji je spreman da ide do kraja u pogledu odbrane srpskih nacionalnih i državnih interesa.

- Mi ćemo nastaviti da to radimo. Naši raniji politički stavovi su veoma jasni po svim pitanjima. Oni ostaju isti i u budućem vremenu - naveo je Dodik.

On je rekao da je SNSD prihvatio da učestvuje u izradi i glasanju za budžet BiH zato što njegovo usajanje deblokira određene mogućnosti.