latinica  ћирилица
25/07/2024 |  11:36 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Knežević: Izgleda da su ustaše i nacisti pobijedili, a mi izgubili

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević reagovao je na notu Hrvatske kojom su Andrija Mandić, Aleksa Bečić i on proglašeni nepoželjnima nakon izglasavanja Rezolucije o genocidu u Јasenovcu u Skupštini Crne Gore, porukom da "izgleda da su ustaše i nacisti pobijedili".
Milan Knežević (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Milan Knežević (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

- Znači moj djed Milan, po kome nosim ime zalud je poginuo na Đurđevdan 1945. oslobađajući Karlovac od ustaša i nacista. Izgleda su oni pobijedili, a mi izgubili - napisao je Knežević na društvenim mrežama.

U post skriptumu, Knežević je u svom maniru dodao: "Ubiće me žena, propade nam rezervacija za Rovinj".

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo je danas notu Ambasadi Crne Gore u Zagrebu kojom se Kneževiću, predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću i potpredsjedniku crnogorske Vlade Aleksi Bečiću zabranjuje ulazak u Hrvatsku.

Do ove zabrane je došlo nakon što je u Skupštini Crne Gore nedavno usvojena Rezolucija o genocidu u sistemu logora Јasenovac, Dahau i Mauthauzen.

Inače, pojedini poslanici u hrvatskom saboru tražili su da se svi poslanici crnogorskog parlamenta, koji su glasali za pomenutu rezoluciju, proglase nepoželjnima u Hrvatskoj.