latinica  ћирилица
25/07/2024 |  15:45 ⇒ 18:07 | Autor: SRNA

Nešić: Bošnjački političari - kočničari napretka

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić smatra da je odnos prema reformskoj agendi još jednom pokazao ko je u BiH posvećen evropskom putu, da je to Republika Srpska, a da su bošnjački političari kočničari.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Јoš jednom se pokazalo i ko je kočničar ekonomskog razvoja BiH, Republike Srpske i Federacije BiH, a to su bošnjački političari - rekao je Nešić Srni.

On je istakao da je BiH talac bošnjačkih političara, njihovih unutrašnjih sukoba - ko će biti veći Bošnjak, ko će više doprinijeti mržnji prema srpskom narodu i svemu onome što ne predstavlja bošnjačko nacionalno biće.

- Јoš jednom se pokazalo da su Bošnjaci kočničari, da su oni protivnici BiH i još jednom su pokazali zašto je BiH nemoguća država pod ovakvim uslovima. Nadam se da će njihovi zaštitnici, prije svega međunarodni faktori, uvidjeti da su upravo ti koje oni štite najveći kočničari na evropskom putu BiH i na putu njenog razvoja, te da će napokon početi da pričaju istinu i da opomenu svoje pulene - rekao je Nešić, koji je lider DNS-a.

On je poručio da Republika Srpska ostaje posvećena miru, evropskom putu, razvoju i da će znati da pronađe rješenje za postupke bošnjačkih političara.

- Da su kojim slučajem Republika Srpska i srpski narod zaustavili reformsku agendu i napravili sličan potez, digla bi se i kuka i motika, a budući da su to uradili njihovi miljenici, nije čudno što je uslijedilo ovako mlako reagovanje i ćutnja međunarodnih institucija i zvaničnika - rekao je Nešić.

Radni tim za izradu Plana reformi u BiH nije usvojio Nacrt reformske agende jer saglasnost nisu dala četiri kantona - Srednjobosanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, te Unsko-sanski, u kojima je većina okupljena oko SDA, zbog čega je BiH jedina zemlja Balkana koja nije službeno podnijela Nacrt reformske agende.