latinica  ћирилица
27/07/2024 |  18:24 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Dodik: "Srpska kuća" je prava slika snažne Srbije (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je tek otvorena "Srpska kuća" u Parizu impozantna stvar i da je snaga Srbije omogućila da se ona predstavlja u svijetu na takav način.
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić - Foto: Ustupljena fotografija
Milorad Dodik i Aleksandar VučićFoto: Ustupljena fotografija

On je naglasio je da Srbija postaje važan faktor u međunarodnim okvirima i da zbog toga ima probleme na unutrašnjem planu.

- Srbija je po svim elementima ona koja se cijeni u inostranstvu, ali ima i onih kojima to smeta, pa je opozicija diskvalifikuje na unturašnjem planu - rekao je Dodik.

Naveo je da akteri u okruženju žele slabu Srbiju koja bi kao takva bila lak plijen i da zato "svedočimo napadima iz Sarajeva, Zagreba, Prištine i drugih gradova, kao i da je to slučaj i sa većim i moćnijim zemljama".

- Mislim da mnogima na Zapadu ne odgovara snaga Srbije koja se mjeri imenom i prezimenom njenog predsjednika Aleksandra Vučića koji zna koliko je teško predstavljati zemlju u uslovima stalne konfrontacije - naveo je Dodik.

Dodao je da, kada političar uradi nešto što je u interesu zemlje koju predstavlja, a što se ne nekima ne dopadne, onda postane "loš momak" i istakao da se to odnosi i na Vučića i na njega.

Istakao je da je u Parizu kako bi navijao za Srbiju i njene sportiste koji učestvuju na Olimpijskim igrama i najavio da će sutra biti u Lilu da bodri i pruži podršku košarkašima Srbije.

- Mi smo predani tome i zato navijamo. To je naš ponos, zato smo i ovdje i Republika Srpska će, zajedno sa Srbijom, proslaviti uspjeh srpske reprezentacije - rekao je Dodik.