latinica  ћирилица
16/08/2024 |  13:28 ⇒ 13:29 | Autor: RTRS

UKC Srpske: Uspješne operacije savremenim aparatom vrijednim 200.000 KM

Osoblje Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i specijalista visceralne hirurgije iz bolnice "Marta Marija" iz Nirnberga Gavro Vlajić izveli su danas dvije operacije štitaste žlijezde sa savremenim aparatom koji vrijedi 200.000 KM.
UKC Republike Srpske -
UKC Republike Srpske

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić izjavio je da je prioritet rukovodstva ove zdravstvene ustanove edukacija medicinskog kadra i saradnja sa stručnjacima svjetskog glasa.

Đajić je dodao da u oblasti visceralne hirurgije Vlajić važi za najboljeg doktora u Evropi

Prema njegovim riječima, saradnjom sa doktorima iz prestižnih zdravstvenih ustanova unapređuje se zdravstveni sistem Republike Srpske i zdravlje stanovnika.

Đajić je istakao da je u planu da Vlajić dolazi češće na UKC-e gdje bi obavljao abdomenalne operacije i edukovao abdomenalne hirurge.

Vlajić je rekao je da su operacione sale na UKC-u na svjetskom nivou.

- Zahvaljujem na pozivu kolegama sa maksilofacijalne hirurgije i direktoru Đajić. Našu saradnju smo počeli već u aprilu na sedmodnevnoj edukaciji u mojoj klinici i tu smo izveli niz operacija štitne žlijezde - naveo je Vlajić.

Doktor Dragan Pandžić iz Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju rekao je da je cilj rukovodstva UKC-a međunarodna saradnja i kontinuirana saradnja.