latinica  ћирилица
19/08/2024 |  09:46 ⇒ 09:52 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Stvoreni uslovi za ulazak teške mehanizacije na deponiju

Kiša i pad temperature omogućili su da teška mehanizacija uđe na deponiju u Duratovcima na području Kotor Varoša kako bi se pokušalo zaustaviti širenje dima gustog dima koji je rizičan za zdravlje stanovnika, zaključak je Štaba za vanredne situacije.
Kotor Varoš, Štab za vanredne situacije - Foto: RTRS
Kotor Varoš, Štab za vanredne situacijeFoto: RTRS

Kotorvaroški vatrogasci su proteklih dana uložili maksimum napora da se ugasi površinski požar, u čemu su imali i pomoć kolega iz Banjaluke, kojima je Štab zahvalio za podršku, ali je zbog visoke temperature pristup teškoj mehanizaciji bio nemoguć.

Na današnjoj vanrednoj sjednici je odlučeno da od sutra krene zajednička akcija radnika Komunalnog preduzeća "Bobas", Teritorijalne vatrogasne jedinice i preduzeća "Petrović".

- Teškom mehanizacijom će se prevrtati užarena masa i zasipati zemljom. Na taj način ćemo pokušati zaustaviti širenje gustog dima, koji je rizičan za zdravlje stanovništva s obzirom na otrovne tvari sa deponije - saglasni su u ocjeni članovi Štaba za vanredne situacije.

Iz opštine Kotor Varoš apeluju da građani imaju razumijevanja za trenutnu situaciju i da se pridržavaju mjera i preporuka u vezi požara na deponijama, koje je izdao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.