latinica  ћирилица
19/08/2024 |  13:59 ⇒ 15:03 | Autor: RTRS

U više banjalučkih ulica pukle cijevi; Voda curi po ulicama - podnijeta i krivična prijava (VIDEO)

Građani Banjeluke su od jutros na više lokacija prijavljivali kvar na vodovodnoj mreži, a ogromne količine vode nekontrolisano teku niz ulice.
Banjaluka, ulica Kralja Petra Drugog Karađorđevića - Foto: RTRS
Banjaluka, ulica Kralja Petra Drugog KarađorđevićaFoto: RTRS

Naše ekipe snimile su lokacije gdje su popucale cijevi, što je prouzrokovalo veliki odliv vode.

Tako je od jutros zbog puknutih cijevi voda na ulicama Banjaluke u Ulici Kralja Petra 2 Karađorđevića, te u Priječanima u Hilandarskoj ulici.

Ventil je pukao u Ulici 16. Krajiške brigade, gdje se na snimcima vidi da voda uprkos zavrnutom ventilu curi.

Bojan Đajić iz MZ Zalužani kaže da oni sa ventilom u šahtu imaju problem već dva mjeseca.

- Održali smo proteste da upozorimo Vodovod što nam zavrću vodu. Nakon toga bio je neki dogovor između nas da se voda zavrće od 23 do 6 časova. To je jedno vrijeme poštovano, nažalost opet su krenuli da nam zavrću vodu i puštaju kasnije u 7, 8 sati ujutru. Kada nazovemo dežurnu službu Vodovoda, njihovi odgovori su da je radnik prespavao - istakao je Đajić.

Đajić kaže sada ventil curi bez obzira na to da li je zavrnut ili ne.

- Naša MZ nikada nije imala problem sa vodom. Zvao sam i policiju kada su došli radnici Vodovoda, 4. avgusta. Došli su neobilježenim autom. Pitao sam imaju li radni nalog, a oni su rekli da moraju zavrnuti vodu. Na osnovu čega pitam nama zavrću vodu? Vode ima, konstantno curi, ide u zemlju, a nama u šahtu zavrću vodu. Nakon toga sam tražio da policija dođe i utvrdi šta se dešava. Da li je ovo normalno što oni rade. Policija je utvrdila da nemaju nikakvog papira da zavrnu vodu. Moje komšije i ja smo podnijeli krivičnu prijavu protiv odgovorne osobe u Vodovodu. Ko je dao nalog usmenim putem bez ikakvog papira da odvrću i zavrću ventile u šahtovima - kaže Đajić.