latinica  ћирилица
19/08/2024 |  14:53 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Mještani Zalužana ogorčeni zbog restrikcije vode; U Vodovodu kažu da sve rade po planu

Bojan Đajić iz Mjesne zajednice Zalužani kaže da problem sa ventilom u šahtu i curenjem vode postoji već dva mjeseca.
Ventil - Foto: RTRS
VentilFoto: RTRS

- Održali smo proteste da upozorimo Vodovod što nam zavrću vodu. Nakon toga bio je neki dogovor između nas da se voda zavrće od 23 do 6 časova. To je jedno vrijeme poštovano, nažalost opet su krenuli da nam zavrću vodu i puštaju kasnije u 7, 8 sati ujutru. Kada nazovemo dežurnu službu Vodovoda, njihovi odgovori su da je radnik prespavao - istakao je Đajić.

Đajić kaže sada ventil curi bez obzira na to da li je zavrnut ili ne.

- Naša MZ nikada nije imala problem sa vodom. Zvao sam i policiju kada su došli radnici Vodovoda, 4. avgusta. Došli su neobilježenim autom. Pitao sam imaju li radni nalog, a oni su rekli da moraju zavrnuti vodu. Na osnovu čega pitam nama zavrću vodu? Vode ima, konstantno curi, ide u zemlju, a nama u šahtu zavrću vodu. Nakon toga sam tražio da policija dođe i utvrdi šta se dešava. Da li je ovo normalno što oni rade. Policija je utvrdila da nemaju nikakvog papira da zavrnu vodu. Moje komšije i ja smo podnijeli krivičnu prijavu protiv odgovorne osobe u Vodovodu. Ko je dao nalog usmenim putem bez ikakvog papira da odvrću i zavrću ventile u šahtovima - kaže Đajić.

Vodovod: Poštujemo raspored redukcije

S druge strane iz Vodovoda navode da je 21. juna objavljena odluka o proglašelju vanredne situacije na području grada.

U okviru tih ovlaštenja svaku noć od 23 časa do šest ujutru radi se na zatvaranju kraka prema Trnu, Zalužanima i Priječanima, što se blagovremeno najavljuje na sajtu Vodovoda i Gradske Uprave.

Uz najavu restrikcije vode svaki put naglasimo da su to satnice kada mi otvaramo i zatvaramo ventile, ali da neće do svih mjesnih zajednica stići u isto vrijeme. Ako su radnici "Vodovoda" bili u 23 časa na licu mjesta, kako je to nepoštovanje rasporeda redukcije? Ako ventil zatvorimo u 23 časa, kako opada pritisak u cijevima, tako vodu prvi gube oni u višim zonama, dok niže zone još satima mogu imati vodu, i obrnuto.