latinica  ћирилица
19/08/2024 |  18:23 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Ulice u Banjaluci pod vodom, poplavljeni podrumi i garaže (FOTO/VIDEO)

Nakon obilnijih padavina koje su danas u poslijepodnevnim časovima zahvatile Banjaluku, pojedine ulice su poplavljene, kao i podrumi i garaže.
Nevrijeme u Banjaluci - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Nevrijeme u BanjaluciFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Kolovozi su pod vodom što otežava kretanje vozila. Između ostalog, poplavljena je Majevička ulica, ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Miše Stupara u naselju Borik.

Čitaoci našeg portala upozorovaju da su u Majevičkoj ulici i Solunskoj ulici izbijeni šahtovi i da vozači budu oprezni.

Foto: Ustupljena fotografija

Takođe, ne rade ni pojedini semafori. Voda se izlila i na Zapadni tranzit.

Foto: RTRS

Banjalučkom Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno-vatrogasno spasilačke jedinice dostavljeno je 15 prijava za poplavljene podrume i garaže, te požar nakon nevremena koje je pogodilo najveći grad Srpske u popodnevnim časovima, rekao je Srni šef ovog odsjeka Dragan Babić.

Babić je naglasio da ima mnogo prijava za začepljene slivnike u ulicama i da su vatrogasne ekipe na tarenu.

On je naveo da je naviše prijava stiglo iz naselja Centar i Nova Varoš, te da su vatrogasne ekipe stavile pod kontrolu požar na stambenoj baraci u naselju Ada.

Babić je naglasio da su se najvjerovatnije zapalile elektronistalacije, te da se vatra potom proširila na cijeli objekat.

Kiši je prethodio snažan vjetar.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske ranije je najavljeno da se danas očekuju jače nepogode uz pljuskove sa grmljavinom, obilnije padavine u kratkom periodu, jak i olujni vjetar, kao i pojava grada.