latinica  ћирилица
23/08/2024 |  17:58 ⇒ 18:12 | Autor: RTRS

Banjaluka: Koncert "Dinamika Music"

Koncert "Viva la Vida" električnog kvarteta "Dinamika Music" iz Beograda biće održan 27. avgusta u Art dvorištu Banskog dvora.
Banjaluka: Koncert "Dinamika Music" (foto: banskidvor.org) -
Banjaluka: Koncert "Dinamika Music" (foto: banskidvor.org)

Sastav "Dinamika Music" čine akademski muzičari školovani na akademijama u zemlji i inostranstvu, Katarina Ranić Čavić - prva violina, Marija Mitrović - druga violina, Tijana Stojiljković - treća violina i DЈ Filip Đukić.

"Dinamika Music" je električni gudački kvartet predvođen DЈ-em, koji sjedinjuje muziku kroz vrijeme, od Vivaldija do Majkla DŽeksona. Sviraju na električnim violinama, što im daje poseban zvuk i dinamičnost, a mjesto dirigenta zauzeo je DЈ, koji je obradio većinu numera, saopštili su iz Banskog dvora.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom, u periodu od 12 do 18 časova. U slučaju kiše i nepovoljnih vremenskih prilika, koncert će biti održan u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

- Sviramo u ozbiljnim i prestižnim orkestrima, predavali smo na visokim muzičkim školama u inostranstvu i tokom svojih karijera se usavršavali, sarađivali i družili se sa imenima kao što su Leonid Bernštajn, Serđu Čelibidake, Kristof Ešenbah, Zubin Meta, Rostropovič i mnogi drugi - izjavili su članovi sastava.

Dodaju da su među prvima u Srbiji počeli izvoditi remikse najpoznatijih klasičnih kompozicija.

- Neki od nas su ostvarili karijere u Evropi, neki u Srbiji, ali nam je svima zajednička želja da vama našu muziku prezentujemo na sebi svojstven, originalan i dinamičan način. Ako volite muziku Najdžela Kenedija i Vanese Mej, Dejvida Geretaonda, mi smo sigurni da ćete se u nas zaljubiti - poručili su iz sastava "Dinamika Music".