latinica  ћирилица
25/08/2024 |  13:36 | Autor: RTRS

Selak: Ne odstupamo od Kočićevog puta

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da je Petar Kočić upalio baklju slobode namučenom srpskom narodu u Krajini i pokazao kako se za slobodu bori, živi i umire.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

- Svake godine smo sa svojim narodom u Kočićevom rodnom kraju kako bismo svjedočili da ne odstupamo sa Kočićevog puta ni danas - rekao je Selak koji je sa delegacijom SPS-a prisustvovao kulturno-umjetničkom programu "Snaga jedinstva" u Stričićima, u okviru obilježavanja "Kočićevog zbora".

Selak je poručio da srpski narod danas živi u slobodnoj Republici Srpskoj i da je dužnost da je slobodnu i stabilnu ostavi potomcima, saopšteno je iz SPS-a.

Manifestaciji u čast Petra Kočića prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i Nikola Selaković izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, delegacije grada Banjaluka, SNSD-a i SPS-a, kao i brojni građani.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice jutros su služeni liturgija i pomen Petru Kočiću i njegovom ocu Gerasimu, a kod Spomenika poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata odata je počast junacima palim za otadžbinu.