latinica  ћирилица
30/08/2024 |  15:41 ⇒ 15:42 | Autor: RTRS

Trivić: Nesposobno rukovodstvo banjalučkog Vodovoda ugrožava potrebe stanovništva

Nemarnost, nesposobnost, nestručnost i kriminal u banjalučkom Vodovodu uzimaju svoj danak. Stanivuković i nestručna uprava na čelu sa njegovim ginekologom Zolakom, doveli su ovo preduzeće u poziciju debelog finansijskog minusa, upitne likvidnosti u poslovanju, blokada računa, a sada se sve to odražava i na neispravnost vode u pojedinim naseljima, izjavila je ovo Јelena Trivić povodom informacije o neispravnosti vode sa vodovoda "Verići" i "Subotica".
Јelena Trivić - Foto: Ustupljena fotografija
Јelena TrivićFoto: Ustupljena fotografija

Trivićeva napominje da su danas inspekcijski organi saopštili da je ispitivanjem utvrđeno da su uzorci vode iz lokalnog vodovoda "Verići", kao i iz lokalnog vodovoda "Subotica", neispravni zbog prisustva povećane količine bakterija i prisustva enterokoka.

- Voda je osnovna životna namirnica i ispravnost vode jedna je od ključnih pretpostavki za ukupno zdravlje stanovništva. Vodovod kao preduzeće ne smije biti predmet stranačkog plijena i poligon za zapošljavanje stranačkih uhljeba, jer ovo čemu danas svjedočimo u Banjaluci povodom nestanka vode u brojnim naseljima i neispravnosti vode, upravo je posljedica toga - istakla je Trivićeva.

Ona je dodala da je Stanivuković obećavao stručnu i odgovornu upravu u gradskim preduzećima, a da je Vodovod doveo u stanje crnje nego u najcrnja doba vlasti SNSD-a. Pozvala je direktora Vodovoda Aleksandra Zolaka da podnese ostavku.

- Ako to ne uradi sad, poručujem građanima da ćemo nakon oktobra zaista osloboditi Vodovod, kao i sva druga gradska preduzeća od stega korumpiranih, alavih i nestručnih političara oličenih u Stanivukovićevim kadrovima, koji su u stanju da zbog svojih ciljeva ugroze osnovne životne potrebe stanovništva, kao što je potreba za vodom, pa čak i njenu ispravnost - zaključila je Јelena Trivić.