latinica  ћирилица
26/08/2024 |  13:16 ⇒ 13:19 | Autor: SRNA

"Dva lidera srpskog naroda - nikad jedinstveniji i odlučniji"

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da nikad bolji i nikad odlučniji odnosi dva predsjednika i lidera srpskog naroda, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, definitivno smetaju mnogima kako u regionu, tako i šire.
Dodik i Vučić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik i VučićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Svi ti napadi koji idu u tom pogledu imaju za cilj da se rasturi srpsko jedinstvo. Opšte je poznato da i kroz istoriju jedino što nikad nije bilo pobjedivo to je srpsko jedinstvo. Sve one kojima je cilj da rasture to jedinstvo moram razočarati, jer će tako ostati i u narednom periodu - odnosi Srbije i Srpske će biti jaki, neraskidivi, a naši lideri Dodik i Vučić itekako će nastaviti da grade srpsko jedinstvo koje nam je potrebnije nego ikada i koje će očuvati srpski narod - poručila je Vulićeva.

Komentarišući izjave analitičara iz Srbije Biljane Obradović koja je iznijela niz neutemeljenih tvrdnji, među kojima i da su sankcije jedini način na koji SAD mogu da ograniče Dodika, Vulićeva je rekla da nekakva samoproglašena analitičarka za koju ne zna ni 0,1 odsto srpske populacije daje sebi oduška da takve gadosti govori o srpskim liderima, pokazuje ništa drugo već da ne živimo u zemlji demokratije, već u zemlji u kojoj vlada tortura anglosaksonaca.

- Sve to, takav medijski prostor i takvo iživljavanje nad demokratski izabranim predsjednicima jasno pokazuje da ona radi po nečijem nalogu i pokušava da izvrši destabilizaciju među srpskim stanovništvom - ocijenila je ona.

Vulićeva je istakla da ono što je važno jeste da se srpski narod itekako dozvao u pamet i da ostaje ujedinjen, okupljen oko svojih lidera, oko pravoslavne crkve i u tom pogledu takvi "lajači" mogu samo ostati poznati onima koji ih finansiraju.