latinica  ћирилица
27/08/2024 |  14:39 | Autor: SRNA

Zaprimljeni negativni izvještaji o poslovanju Banjaluke i Bijeljine

Republičko javno tužilaštvo zaprimilo je negativne revizorske izvještaje o finansijskom poslovanju gradova Banjaluka i Bijeljina za 2023. godinu i nakon uvida i analize, slijedi odluka o daljem postupanju, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.
Republičko javno tužilaštvo - Foto: RTRS
Republičko javno tužilaštvoFoto: RTRS

- U odnosu na dalje postupanje, biće odlučeno nakon uvida i analize dostavljenih izvještaja - naveli su u Republičkom javnom tužilaštvu.

Glavna služba za reviziju Republike Srpske uputila je 16. avgusta Republičkom javnom tužilaštvu negativne revizorske izvještaje o finansijskom poslovanju Grada Banjaluka i Grada Bijeljina za 2023. godinu

Glavna služba za reviziju javnog sektora dala je nagativno mišnjelje u izvještaju o sprovedenoj finansijskoj reviziji Grada Bijeljina za prošlu godinu, jer, kako je navedeno, konsolidovani finansijski izvještaji Grada Bijeljina, ne prikazuju istinito i objektivno, u svim materijalnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. decembra 2023. godine i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja.

Za Grad Banjaluka Glavna služba za reviziju navela je da konsolidovani finansijski izvještaji ne prikazuju istinito i objektivno, u svim materijalnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31.decembra 2023. godine i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja. /kraj/nb