latinica  ћирилица
29/08/2024 |  15:38 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

Potpisan javni poziv poslodavcima za korištenje sredstava po programima zapošljavanja

​Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić i vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje Srpske Damjan Škipina potpisali su danas javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstava po programima zapošljavnja za ovu godinu, objavljeno je na Internet stranici ovog Ministarstva.
Potpisan javni poziv poslodavcima (foto: vladars.rs) -
Potpisan javni poziv poslodavcima (foto: vladars.rs)

Egić je izrazio zadovoljstvo što su danas potpisali javni poziv kako bi poslodavci i nezaposleni mogli da se prijave za određene projekte zapošljavnja.

On je naglasio da su danas razgovarali i o boračkoj populaciji i da je upoznat da Gradska uprava Istočno Sarajevo ima veoma dobru saradnju sa boračkim organizacijama i sa svim drugim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i gdje mogu da ostvare dopunska prava.

Egić je istakao da je njegova saradnja sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i Gradskom upravom na visokom nivou, te da su danas razgovarali o idejama boračkih organizacija, navodi se u objavi.

On je rekao da je gradonačelnika upoznao da je objavljen javni poziv za izgradnju spomenika na koji mogu da konkurišu sa svojim idejama i projektima.

Egić je naglasio da će Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, odnosno Vlada Republike Srpska obezbijediti dovoljno sredstava i da se nada da će zajedno na zadovoljstvo svih biti realizovani projekti.