latinica  ћирилица
30/08/2024 |  17:29 ⇒ 17:30 | Autor: SRNA

Podijeljeno 110 ruksaka sa školskim priborom

Udruženje građana "Cezar" iz Srpca danas je uspješno okončalo humanitarnu akciju "Budi mi prijatelj", u okviru koje je ruksake sa neophodnim školskim priborom dobilo 110 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja ove opštine.
Srbac - podijeljeni ruksaci i školski pribor - Foto: SRNA
Srbac - podijeljeni ruksaci i školski priborFoto: SRNA

Direktor ovog udruženja Tanja Šnjegota rekla je Srni da se dvomjesečnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava, koja je organizovana 12. godinu zaredom, odazvao veliki broj građana i donatora.

- Ovu aktivnost realizujemo svakog ljeta kako bismo olakšali početak nove školske godine učenicima slabijeg materijalnog stanja. U prethodnim godinama obradovali smo stotine učenika sa područja naše opštine - istakla je Šnjegota.

Akcija je počela pripremom i postavljanjem teglica-kasica na pedesetak različitih lokacija na području opštine Srbac, a volonteri su obišli nekoliko lokalnih firmi i ustanova radi dodatnog prikupljanja sredstava.

- Vjerujemo da su naši ruksaci otišli u ruke učenicima kojima je to bilo najpotrebnije i nadamo se da smo uspjeli olakšati početak nove školske godine njihovim porodicama - naglasila je Šnjegota.

Akcija "Budi mi prijatelj" realizuje se u saradnji sa Centrom za socijalni rad Srbac.