latinica  ћирилица
20/10/2024 |  15:49 ⇒ 15:55 | Autor: sputniknews.com

Vučić nakon razgovora sa Putinom: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije telefonskog razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.
Vučić i Putin (foto: Tanjug / Predsedništvo Srbije) -
Vučić i Putin (foto: Tanjug / Predsedništvo Srbije)

- Nismo uvodili i mogu da kažem da Srbija neće uvesti nikakve sankcije Rusiji - izjavio je Vučić odgovarajući na pitanje novinara na izložbi "Vojna diplomatija na putu ka slobodi".

Vučić se još jednom zahvalio Putinu na čestitkama i ukazao na nepokolebljiv slobodarski duh srpskog naroda.

Na pitanje novinara da li očekuje zamjerke i napade zbog toga što je razgovarao sa Putinom, Vučić je rekao: "Pa kada me neko ne bi napadao svaki dan, onda bi izgubili smisao postojanja, a neki će da me napadaju zbog toga, neki zbog nečeg drugog, ali Srbija je suverena i nezavisna zemlja i ona donosi svoje odluke".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je naglasio da je razgovor između njega i Putina bio prijateljski.

- Razgovarali smo kao ljudi koji se dugo poznaju, kao prijatelji i razgovor koji je trajao desetak minuta obilježila je lična nota, a razgovarali smo i o tome ko su slabi lideri, ko su kakvi i onakvi lideri. Veoma sam zahvalan Putinu na tome što je tu dozu lične note unio - rekao je Vučić.

Posebno se zahvalio Rusiji što je obezbijedila dovoljne količine gasa za Srbiju po povoljnim cijenama.

Vučić je izjavio i da mu je Putin uputio poziv na obilježavanje 80. godišnjice pobjede nad nacizmom u Moskvi sljedeće godine.

On je takođe zahvalio zamjeniku predsjednika Savjeta Federacije Rusije Konstantinu Kosačovu i potpredsjedniku državne Dume Petru Olegoviču Tolstoju za očuvanje teritorijalne cjelovitosti Srbije jer su, kako je rekao, uvijek bili sa Srbijom kada je bila u teškoj situaciji i zahvalio im se za svaku pomoć koju su pružili srpskom narodu i državi.