latinica  ћирилица
24/10/2024 |  16:05 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

Gligorić: Stanivuković da objasni nejsanu izjavu o ugrožavanju Banjaluke

Iz Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske Banjaluka je saopšteno da je ova partija spremna za razgovore sa svim političkim akterima koji imaju izborni legitimitet, kao i o svim pitanjima koja su u interesu građana Banjaluke, uključujući i formiranje Skupštine Grada. Međutim, Saša Gligorić, predsjednik GrO SPS Banjaluka, je naglasio da je razgovor o tome preuranjen sve dok ne budu objavljeni konačni i zvanični rezultati izbora.
Saša Gligorić - Foto: RTRS
Saša GligorićFoto: RTRS

- Isto tako, razgovori o programima političkih stranaka nisu relevantni u trenutku kada su građani Banjaluke svojim glasovima jasno izabrali program gradonačelnika Draška Stanivukovića. Na njemu je sada odgovornost da taj program sprovede u potpunosti, kao što to građani i očekuju - naglašava Gligorić.

Gligorić je poručio da posebno zabrinjava nejasna izjava Stanivukovića koji je rekao da je "spreman razgovarati sa predstavnicima Republike Srpske ukoliko Banjaluka bude ugrožena".

- Postavljamo pitanje: Kako Banjaluka može biti ugrožena? Ko ugrožava naš grad i na koji način? Od gradonačelnika tražimo pojašnjenje ovih izjava, jer je u interesu svih građana Banjaluke da znaju na šta tačno ukazuju ovi navodi, posebno u trenutku kada se očekuje mirno preuzimanje odgovornosti i sprovođenje izbornih programa - zaključio je Gligorić.