latinica  ћирилица
25/10/2024 |  11:40 ⇒ 11:57 | Autor: RTRS

Zvanični sajt ruskog predsjednika informisao javnost o sastanku sa predsjednikom Srpske (FOTO/VIDEO)

Na zvaničnom sajtu ruskog predsjednika objavljen je sastanak predsjednika Ruske Federacije Vladamira Putina sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.
Ruski Kremlin o sastanku Putina i Dodika (foto: kremlin.ru) -
Ruski Kremlin o sastanku Putina i Dodika (foto: kremlin.ru)

Putin je odmah na početku sastanka, poželio dobrodošlicu Dodiku, te istakao da je važno da saradnja sa Srpskom bude u duhu međusobnog uvažavanja, istakli su na zvaničnom sajtu "kremlin.ru".

- Tako i treba da bude sa bratskim narodom. Znamo sa kavim poteškoćama se suočavata, te kroz kakva iskušenja prolazite. Nadamo se ćete vašim karakterom i duhom građana koji žive u Republici Srpskoj, koji štite svoje nacionalne interese, sve ove poteškoće prevazići - dodao je Putin. 

      View this post on Instagram

A post shared by Vladimir Putin President of Russia (@russian_kremlin)

On je zahvalio Dodiku na učešću u vidu posmatrača na Samitu BRIKS-a.

- Nadam se da je ovo bilo korisno, za vas, bar sa stanovišta da ste se našli u materijalu onoga što se dešava na samitu BRIKS-a. Siguran sam da ste imali dobre poslovne i korisne kontakte tokom ovog događaja - dodaje Putin. 

Nakon sastanka, predsjednik Srpske je za RTRS istakao da je od velike važnosti nastavak saradnje Srpske i Rusije.

- Putin je imao preko 20 sastanaka, plus plenarni Samit BRIKS i imao je opet želju da se vidimo i u ovako kasno vrijeme. Vidio sam ga kao čovjeka koji želi da stabiliše odnose u regionu, ali i cijelome svijetu. On brani nacionalne interese Rusije i to i svi drugi rade - rekao je Dodik.