latinica  ћирилица
14/10/2016 |  12:47 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Cacanović: Mićić zastrašuje radnike otkazima

Kandidat Pokreta "Uspješna Srpska" za odbornika u Skupštini grada Bijeljina Slaviša Cacanović izjavio je danas da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić vrši "progon i kažnjavanje političkih neistomišnjenika u gradskoj administraciji".
Bijeljina - Slaviša Cacanović - Foto: SRNA
Bijeljina - Slaviša CacanovićFoto: SRNA

"Oko 60 odsto zaposlenih u gradskoj administraciji je gotovo progonjeno zato što nisu dali otvorenu podršku Mićiću", rekao je Cacanović na konferenciji za novinare u prostorijama ovog pokreta.

On kaže da je radnicima prije izbora zaprijećeno otkazima, navodeći primjer šefa Odjeljenja za inspekcijske poslove koji je smijenjen nakon što je vratio partijsku knjižicu SDS-a.

Cacanović je rekao da je i sam primjer Mićićevog zastrašivanja radnika jer je ostao bez plate i radnog mjesta u Gradskoj upravi, nakon što ga je nova skupštinska većina imenovala za vršioca dužnosti šefa Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.

On kaže da gradonačelnik nije uvažio to imenovanje nego ga je, kao diplomiranog veterinara, umjesto vraćanja na raniju poziciju gradskog veterinstkog inspektora retroaktivno rasporedio za stručnog saradnika za administrativne i opšte poslove Službe gradske komasacije, za šta je potrebna srednja stručna sprema.

"Ovakvo ponašanje je neka vrsta pritiska i pokušaj Mićića da me zaplaši i diskredituje, pokazivanja drugima šta može da se desi ako ga ne podrže ili mu se usprotive, ali ja neću odustati od borbe za pravo i pravdu", istakao je Cacanović.

Prema njegovim riječima, Pokreta "Uspješna Srpska" i koalicija "Bijeljina pobjeđuje" nikako ne mogu dati legitimitet čovjeku koji, kako kaže, "ovako flagrantno krši zakon".

Cacanović je pozvao sve institucije Republike Srpske koje kontrolišu rad gradonačelnika da se uključe u probleme u Bijeljini.

Izvor: SRNA