latinica  ћирилица
19/08/2017 |  12:02 ⇒ 13:31 | Autor: RTRS

Brčko- Mobilni biro za zapošljavanje (VIDEO)

U distriktu Brčko potpisan je Sporazum o saradnji i podršci u radu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade distrikta i Zavoda za zapošljavanje Brčko.
Vlado Јevtić - Foto: RTRS
Vlado ЈevtićFoto: RTRS

Cilj sporazuma je uspostavljanje institucionalnog mehanizma za koordinaciju i provođenje projekta - Mobilnog biroa za zapošljavanje. Mobilni tim brčanskog zavoda za zapošljavanje izlaziće na teren i poslove obavljati u prostorijama mjesnih zajednica. Za start projekta Mobilni biro, izabrano je pet seoskih mjesnih zajednica: Buzekara, Brezovo Polje, Gornji Rahić, Bijela i Krepšić.

Pero Popović, predsjednik MZ Krepšić jedan, kaže da je ovo veoma povoljno za mještane, pogotovo u ljetnom periodu, jer su tada većinom na njivama, dok je smetnja u zimskom periodu neprohodnost puteva.

Vlado Јevtić, direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko, kaže da je za sada određeno pet MZ, dok u narednom periodu, ako bude postojalo interesovaanje i tehnička mogućnost, mogu da prošire i na ostale mjesne zajednice.

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Brčko, naveo je da su tehniča podrška i da će obezbijediti objekte mjesnih zajednica i predsjednike na terenu za projekat.