latinica  ћирилица
21/02/2018 |  15:42 | Autor: RTRS

Ramljak: Sačuvana radna mjesta, spriječena propast koncerna

Bivši povjerenik hrvatske Vlade za "Agrokor" Ante Ramljak u pismu poslatom svim zaposlenima tog koncerna navodi da je ponosan zbog sačuvanih radnih mjesta i sprečavanja propasti koncerna.

Ramljak ističe da je podnio ostavku da ne bi postao prepreka postizanju nagodbe sa povjeriocima ovog koncerna u vezi sa njihovim potraživanjima.

"Ponosan sam i na rezultate koje smo zajedno ostvarili u proteklih 10 mjeseci. Stabilizovali smo poslovanje kompanija, vratili povjerenje dobavljača i spriječili propast kojoj smo gledali u oči prošle godine", naveo je Ramljak.

Hrvatski mediji navode da će se o ostavci Ramljaka, njegovom nasljedniku i situaciji u "Agrokoru" više znati oko 16.00 časova, kada je najavljeno obraćanje novinarima predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića.

Zagrebačka berza danas je obustavila trgovanje akcijama iz sistema "Agrokora" zbog krize nastale nakon što je vanredni povjerenik hrvatske Vlade za taj koncern Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku.

Pojedini hrvatski mediji nezvanično javljaju da su kandidati za novog vanrednog povjerenika Vlade za "Agrokor" bivši predsjednik uprave "Podravke" Zvonimir Mršić, Fabris Peruško iz uprave "Tiska" i član vanredne uprave za "Agrokor", zadužen za finansije.

Ramljak je podnio ostavku na mjesto povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" zbog stalnih napada i pritisaka.

On je prije dvije sedmice svu dokumentaciju o savjetnicima tog koncerna donio hrvatskom premijeru koji je naredio analizu.

Predaja dokumentacije je uslijedila nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je kompanija u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije povjerenika dobijala 250.000 kuna /33.600 evra/ sedmično za usluge glavnog savjetnika u procesu restrukturisanja "Agrokora".

Izvor: SRNA