latinica  ћирилица
16/03/2018 |  17:40 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

SNSD u Brodu obilježava 20 godina od osnivanja (FOTO/VIDEO)

Brodski SNSD danas obilježava 20 godina od osnivanja.
Brodski SNSD 20 godina - Foto: RTRS
Brodski SNSD 20 godinaFoto: RTRS

Tim povodom održana je i svečana sjednica, kojoj je prisustvovao i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik.

Dodik je rekao da je prošlo 20 godina, koje su bile izazovne i teške, ali da su  u Brodu zajedno, uspješniji iz godine u godinu.

"Ne radi se ovdje samo o infrastrukturnim projektima. Pokušavamo da izgradimo odgovornost prema lokalnoj zajednici i prema Republici. Došao sam ovdje da im se zahvalim, jer nije uvijek bilo lako biti član SNSD-a", kazao je Dodik.

Istakao je da je došao i da ih podrži, jer predstoje i izbori, gdje će se mjeriti prava snaga stranke.

"Ukoliko budemo zajedno radili, možemo imati istorijski uspjeh", naveo je Dodik. 

Odgovarajući na pitanja novinara da li će, u svjetlu najave formiranja vojske samoproglašenog Kosova, pokrenuti inicijativu za vraćanje Vojske Republike Srpske, predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska, kao ugovorna strana u formiranju Oružanih snaga BiH, može istupiti ukoliko njena pozicija ne bude u skladu sa Ustavom i onim što je zagarantovano Dejtonskim sporazumom.

"Mi nemamo nikakvu korist od vojske, i ne doživljavaamo je kao našu. Naravno, tamo ima pripadnika srpske nacionalnosti i poštujem te ljude i njihove poslove. Ovdje govorim o političkom odnosu, a taj politički odnos govori o tome da bi Republika Srpska trebala početi da razmilja o vraćanju Vojske Republike Srpske u svoju nadležnost", naveo je Dodik.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a i načelnik opštine Brod Ilija Јovičić kaže da je danas veliki dan za Opštinsku organizaciju.

"Mi smo jedna moćna organizacija, koja iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate. Takav kontinuitet očekujem i u ovoj izbornoj godini", istakao je Јovičić.

Dodaje da SNSD ima snagu za pobjedu na izborima.

"Stanje stranke u Brodu se popravlja u odnosu na 2012. godinu, kada smo bili u nekoj, da tako kažem, depresivnoj fazi. Sada sa zadovoljstvom mogu i kao predsjednik OO i kao načelnik da podvučem, u Brodu se stvari kreću ka boljem. Opština iz dana u dan napreduje", naveo je Јovičić.

Stranka u Brodu ima dvije hiljade članova. Opštinski odbor broji 44 člana, Predsjedništvo 19, Izvršni komitet sedam.