latinica  ћирилица
23/05/2018 |  16:42 | Autor: SRNA

Škrba: Izmjene Izbornog zakona ne smiju da zadiru u Srpsku

Predstavnik PDP-a na današnjem sastanku sa članovima Venecijanske komisije Sava Škrba izjavio je Srni da je prenio stav PDP-a da bilo kakve izmjene Izbornog zakona BiH ne smiju da zadiru u Republiku Srpsku – ni politički, ni teritorijalno.
Sava Škrba - Foto: SRNA
Sava ŠkrbaFoto: SRNA

- Centralna problematika Izbornog zakona odnosi se na Federaciju BiH i treba se rješavati isključivo između partnera u tom entitetu i ne može uticati na Republiku Srpsku - naglasio je Škrba.

On je istakao da je za PDP posebno značajno da se definiše kompletno popunjavanje Doma naroda FBiH u kome već dugo nije konstituisan klub Srba.

Kako Srna saznaje, danas je u razgovorima sa Venecijnskom komisijom SDS trebalo da predstavlja Aleksandra Pandurević, koja se nije pojavila.

Član Glavnog odbora SNSD-a Lazar Prodanović istakao je, u razgovorima sa članovima Venecijanske komisije, da je ključ rješenja dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, prije svega, da SDA i HDZ BiH nađu minimum zajedničkog interesa.

Delegacija Venecijanske komisije, savjetodavnog tijela Savjeta Evrope, jutros je održala sastanak sa predsjednikom Centralne izborne komisije BiH Irenom Hadžiabdić, a nakon sastanka nije bilo izjava.

Јuče je u Delegaciji EU u Sarajevu održan zajednički sastanak članova Venecijanske komisije sa predstavnicima političkih stranaka iz Federacije BiH.

Danas su prvi put u razgovore o izmjeni Izbornog zakona BiH uključeni i predstavnici srpskih stranaka.